Scurt Istoric

Istorie Noiembrie 1, 2014

Parohia ”Izvorul Tămăduirii” Urșița a fost înființată  la data de 08.02.2010. Până  la această dată parohia a fost filie a parohiei Hadâmbu .

Biserica de lemn actuala a fost ridicata in anul 1985 de catre fii ai parohiei: Cojocaru Emil, Fodorica Gheorghe, Fodorica Ion, Dorobat Ggheorghe, Rusu Constantin in timpul  preotului Ursache Constantin .

Dupa trecerea la domnul  a preotului Ursache Constantin parohia a fost suplinita in continuare timp de 19 ani de catre preot Rotaru Cristian din parohia Hadambu , pana la istalarea preotului paroh Pantar Daniel la data de 05.12.2013.

In anul 2007 a fost pusa piatra de temelie pentru o noua biserica cu hramul “Duminica Tuturor Sfintilor” de catre PS Calinic Botosaneanul episcop vicar al Arhiepiscopiei Iasilor.

In primavara anului 2014 cu ajutorul Bunului Dumnezeu , preotul paroh Pantar Daniel a luat initiativa intocmirii actelor necesate pentru construirea noii biserici si demararea lucrarilor care au decurs foarte bine constructia fiind la stagiul  de fundatie finalizat urmand in viitorul apropiat inceperea zidariei.

Citește alte articole despre: Ursita Mironeasa Hadambu